A pénteket a Jászkunságban sem fogjuk szeretni: szélrohamok, felhőszakadás, jégeső, zivatarok a menü

Megosztás

Az éjszaka átmenetileg megnyugvó légkör már hajnaltól teljesen átváltozik. Mérséklődik a meleg, cserében viszont zivatarokra, jégesőre felhőszakadásra számíthatunk. Kisebb eséllyel délelőtt, nagyobb eséllyel délután.

Csak ideiglenes, hogy éjszakára átmenetileg mindenütt megnyugszik a légkör – írja az OMSZ.

Péntek hajnaltól a nyugat, délnyugat felől érkező összefüggő csapadékzónában az eső, zápor mellett újra van esély kevés helyen zivatar kialakulására. Nagyobb számban és egyre nagyobb területi lefedettséggel késő délutántól, kora estétől délnyugat, nyugat felől valószínűek zivatarok, délnyugaton alakulhatnak ki a leginkább heves zivatarok.

A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés (ált. 60-90 km/h), kisméretű jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt ált. 10-20 mm), helyenként felhőszakadás (~25-30 mm) is előfordulhat, míg a heves zivatarokat akár károkozó szélroham (>90 km/h) és nagyobb méretű jég ( >2-3 cm) is kísérheti.

Ráadásul tovább mérséklődik a meleg, már csak a déli, délkeleti megyékben alakul 25 fok közelében a napi középhőmérséklet. Szombat reggelre eltűnnek a felhők, hogy délután visszatérjenek.. Zápor, zivatar és 26-31 fok közötti csúcsértékek. Vasárnap már mindenhol sütni fog a nap, a hőmérséklet délutánra 27-31 fok közé emelkedik.

Kapcsolódó cikkek